Veelgestelde vragen

Natuurlijk rijzen er veel vragen rond je dossier, procedure of rechtszaak. Blijf niet op je honger zitten en ga al eens door de veelgestelde vragen. Antwoord niet meteen gevonden? Neem dan persoonlijk contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Natuurlijk rijzen er veel vragen rond je dossier, procedure of rechtszaak. Blijf niet op je honger zitten en ga al eens door de veelgestelde vragen. Antwoord niet meteen gevonden? Neem dan persoonlijk contact met ons op.

De taak van een advocaat is beschermen tegen onrecht. Altijd en onvoorwaardelijk. Dat is wat Feitelijk Advocaten doet.

Onze advocaten zijn actief in verschillende rechtsdomeinen. Van familierecht tot algemeen burgerlijk recht, verkeersrecht en incasso. Daarbij specialiseren we ons in dossiers rond de wetgeving inzake het Fonds Medische Ongevallen en relatiebreuken en de bijhorende gevolgen. Feitelijk Advocaten behandelt geen pro-Deodossiers.

We zijn op een aantal manieren bereikbaar om jouw zaak te bespreken. Je kan een contactformulier invullen via de website, een mail sturen met je aanvraag via kantoor@feitelijkadvocaten.be of ons telefonisch bereiken op het nummer 052/21.31.82. Onze advocaten en medewerker doen er alles aan om je zo snel mogelijk terug te contacteren. Hou er zeker rekening mee dat dit enkele werkdagen kan duren.

Dat is natuurlijk sterk afhankelijk van de situatie, de procedure en enkele andere factoren. Net omdat dit moeilijk te voorspellen is, geven we bij Feitelijk Advocaten altijd een aantal mogelijke scenario’s en verwachtingen mee. Tijdens een eerste gesprek zetten we de krijtlijnen van je zaak uit.
Neem bij een eerste consultatie zeker je paspoort en alle mogelijke relevante documenten (overeenkomsten, vonnissen, …) mee. Zo maken we een vlotte start. Geen idee welke documenten je dan precies nodig hebt? Contacteer ons voor de juiste informatie.
Een eerste verkennend gesprek met Feitelijk Advocaten kost 75 euro. We reiken vanaf de eerste minuut deskundig advies aan en graven onmiddellijk in de feiten. Waardevolle informatie waar je sowieso al mee aan de slag kan, of je nu met ons in zee gaat of niet.
Naast de advocatenkosten, duiken er tijdens een rechtszaak regelmatig andere (onvoorziene) kosten op. Denk aan kosten van de gerechtsdeurwaarder, notaris, rechtbank, een deskundige of een rechtsplegingsvergoeding. Bijkomende kosten hangen natuurlijk volledig van de situatie af en zijn op voorhand moeilijk in te schatten. Al lichten we je wel onmiddellijk in wanneer er mogelijke extra’s op je af komen.
Zeker weten. Bij Feitelijk Advocaten laten we onze toga regelmatig in de kast hangen om zaken zoals echtscheidingen en bijhorende onderhouds- en verblijfsregelingen voor de kinderen buiten de rechtbank te bespreken. In een bemiddelingstraject zetten we ons rond de tafel om een regeling te treffen die – met respect voor elkaar – voor alle partijen werkt.

Feitelijk Advocaten maakt jouw zaak

Blijf niet zitten met je dringende vragen. Door contact op te nemen zetten we je zaak op een rijtje zonder dat je meteen met ons in zee hoeft te gaan.