Ontmoet Mattias Tirez

Advocaat-vennoot 
Plaatsvervangend rechter  
Specialisatie: medisch recht

Bekijk hier mijn LinkedIn-profiel:

Bijzondere vastbijter

Mattias is een uitstekend en bijzonder gedreven jurist die altijd op z’n doel afgaat. Als hij zich in iets vastbijt, laat hij niet meer los. Hij spit elk dossier uit tot in het detail, op zoek naar dat éne element dat alles kan veranderen.

Strategische luisteraar

Mattias is een luisteraar die bij elk verhaal op zoek gaat naar de werkelijke doelen van een partij en dit juridisch mooi weet te vertalen binnen het grotere geheel. Als plaatsvervangend rechter kent Mattias het belang van de bredere context.

Medisch recht

Mattias is in vele rechtstakken thuis, met een ultieme specialisatie in het medisch aansprakelijkheidsrecht en de vergoeding van letselschade.

Mattias treedt bewust uitsluitend op voor slachtoffers van medische ongevallen. Hij beschikt over een netwerk van onafhankelijke raadsartsen die samen met hem altijd maar één doel voor ogen hebben: een eerlijke beoordeling van het medisch ongeval van de cliënt.

Binnen het medisch recht heeft Mattias een bijzondere kennis over het Fonds Medische Ongevallen. Hij volgt alle juridische en beleidsmatige ontwikkelingen over het Fonds Medische Ongevallen op de voet, want elk slachtoffer heeft recht op een advocaat die volledig op de hoogte is.

Omwille van zijn expertise over het Fonds Medische Ongevallen vanuit slachtofferoogpunt, wordt Mattias soms bevraagd door de media om duiding te geven.

Media-optredens

Complexe dossiers

Toch zijn er bij complexe dossiers, zoals bij Anne Marie, nog zware vertragingen. ‘Dat is het minste wat je kan zeggen”, reageert advocaat Mattias Tirez op de cijfers van minister Vandenbroucke. Tirez vertegenwoordigt vaak slachtoffers van medische fouten. “Ik merk geen enkele verbetering bij het Fonds voor Medische Ongevallen, niet qua organisatie, noch op vlak van doorstroming van informatie, communicatie, snelheid of inhoud. Zeker bij complexe dossiers, wanneer een schadevergoeding wordt betwist of met externe expertises, ben je vaak voor jaren aan het procederen.”   

Ontmoet Mattias Tirez

Advocaat-vennoot 
Plaatsvervangend rechter  
Specialisatie: medisch recht 

Mattias Tirez

“Omdat we alleen voor slachtoffers werken en ik me sterk verdiep in de medische-technische kant van de zaak, durf ik absoluut tegen schenen schoppen en voluit te gaan voor elke zaak.” 

Onze aanpak

Elke zaak is anders. En toch pakken we die altijd op dezelfde manier aan.  

Rechtsdomeinen

Ontdek in welke rechtsdomeinen we actief zijn.