Hoe we onze kennis concreet omzetten in dossiers, lees je in enkele eerlijke testimonials.

Juridische zaken met een gerust hart uitbesteden: “Meester Vlaminck is eerlijk, vlot en laat niets aan het toeval over” 

Vrijwel elke ondernemer krijgt een keer te maken met een juridische uitdaging. Maar een vastgoedspecialist? Die mag regelmatig aankloppen bij een advocatenkantoor. Reden te meer voor Maarten Verhoeven, zaakvoerder van Verrassend Vastgoed in Aalst, om zijn keuze voor een sterke jurist weloverwogen te maken.

Maarten Verhoeven studeerde zelf rechten aan de Universiteit Gent en leerde in die jaren klasgenoot Caroline Vlaminck kennen. Uiteindelijk besloot hij om ook een opleiding tot makelaar te volgen en zagen ze elkaar enkele jaren niet. Totdat Maarten Caroline toevallig tegenkwam in de rechtbank. “Toen ze me vertelde dat ze zelfstandig advocaat was geworden, wist ik meteen dat zij een betrouwbare juridische partner zou kunnen zijn voor mijn kersverse vastgoedbedrijf”, vertelt Maarten. “En bovendien bleek ze gevestigd in Sint-Niklaas, niet al te ver weg van mijn eigen uitvalsbasis in Aalst.”

Van bouwgeschillen tot echtscheidingen

Zo gezegd, zo gedaan. Maarten stuurde alle juridische zaken die hij vanaf dat moment voorgelegd kreeg, meteen door naar Caroline. “Meestal bel ik meester Vlaminck eerst, omdat ik haar goed ken. Zij luistert naar mijn verhaal en neemt verdere stappen.” Daarbij gaat het om uiteenlopende zaken, zo vertelt Maarten. “De immowereld is interessant, maar ook uitdagend. Soms krijgen we te maken met bouwgeschillen, huurgeschillen of een echtscheiding. Er zijn simpelweg heel veel zaken die een bouw-, koop- of huurproces kunnen bemoeilijken en waar ik als vastgoedbeheerder en -adviseur niet altijd tussen wil zitten. En liefst maken we er geen lange procedure van. Ik weet dat alles wat ik aan meester Vlaminck geef, direct in behandeling wordt genomen.”

Bemiddelen

Als een huurder bijvoorbeeld zijn of haar maandelijkse huur niet betaalt, schakelt Maarten Caroline in om een eerste brief naar de huurder te sturen. In die zin fungeert zij als bemiddelaar. “Krijgen we geen gehoor, dan moeten we in het slechtste geval naar de rechtbank stappen”, zegt Maarten. “Dan volgt er een vonnis, en vervolgens komt de deurwaarder in beeld. Dat is veel werk, maar dat regelt meester Vlaminck allemaal. Ze laat het proces nooit aanslepen en zorgt ervoor dat alles zo snel en zo goed mogelijk wordt afgehandeld.”

Efficiënt en digitaal

Kers op de taart? “Via Caroline Vlaminck kan nagenoeg alles digitaal verlopen. Ik hoef niet voor elke zaak in de auto te stappen en naar Sint-Niklaas te rijden, ik mag gewoon de juiste papieren digitaal doorsturen en word ook online op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen erna. Snel én kostenefficiënt. En als een bepaalde procedure weinig kans op slagen heeft, vertelt Caroline dat ook direct. Zo weet ik waar ik sta en kan ik als ondernemer de juiste voorbereidingen treffen. In die aanpak van openheid en efficiëntie voel ik me thuis.”

Ben je ook vastgoedmakelaar of heb je een onderneming die regelmatig juridische ondersteuning kan gebruiken?  Feitelijk Advocaten is graag je vaste basis. Neem gerust contact met ons op!

Ons team

Ontmoet de schakels waar we op bouwen. 

Rechtsdomeinen

Ontdek in welke rechtsdomeinen we actief zijn.