Door Caroline Vlaminck

maart 27, 2024

Feitelijk scheiden: een degelijke echtscheidingsadvocaat maakt het verschil

Scheiden doet lijden. Daarmee trappen we natuurlijk een open deur in. Midden in de emoties die een scheiding met zich meebrengt, moet je ook nog eens beslissingen nemen en afspraken maken. Bijvoorbeeld over de verdeling van de huwgemeenschap, verblijfsregeling en alimentatie. Ook in dit geval geldt: goede afspraken maken ‘goede vrienden’. Of toch op zijn minst een correcte afhandeling, voor beide partijen. Maak meteen een sterke nieuwe start en kies voor een advocaat die je begeleidt vóór, tijdens en na de echtscheidingsprocedure. En ga voor het dekseltje dat écht op jouw potje past. We geven alvast een aantal tips die je op weg helpen.

Vakkennis cruciaal

Je neef is specialist in arbeidsrecht, zeg je? Wel, vraag hem dan vooral geen advies over je nakende echtscheiding. Hij geeft je vast wel een aantal bruikbare tips, maar een optimale begeleiding is uitgesloten. Want net als zijn specialisatie is ook familierecht een breed werkterrein. Met eigen regelgeving, wetswijzigingen en alimentatie- en omgangsregelingen. Neem dus iemand onder de arm met vakkennis én ervaring.

Potjes en dekseltjes

Je gelooft het op dit moment wellicht net iets minder, maar wij zijn ervan overtuigd: op ieder potje past een dekseltje. Ook als het gaat over de zoektocht naar een advocaat. Naast expertise is vooral wederzijds vertrouwen belangrijk. En je wil natuurlijk iemand die je in mensentaal uitlegt wat er je te wachten staat. Je moet immers een hele tijd samenwerken. Zoals dat in het leven gaat: met de ene klikt het beter dan met de andere. Ga daarom grondig te werk. Bekijk eerst websites van verschillende advocaten. Die lichten vaak al een tipje van de sluier. Bij een echtscheiding heb je nood aan een advocaat die je vragen en behoeften plaatst en begrijpt. Iemand die je bijstaat met raad en daad en kort op de bal speelt.

Hoeveel kost dat nu?

‘Is dat dan niet duur, scheiden met behulp van een advocaat?’ Een vraag met een helder antwoord: precies omdat een echtscheidingsprocedure specifieke vakkennis vereist, maakt een ervaren advocaat het proces net eenvoudiger. Wat je zelf doet, doe je alleszins niet beter. Ja, een advocaat kost geld. Maar je krijgt er wel wat voor in de plaats: iemand die aan je zijde staat en persoonlijke belangen verdedigt. Communiceer vooraf duidelijk over de prijs. Zo weet je perfect waar je aan toe bent. Bij Feitelijk Advocaten geen onaangename verrassingen: we hanteren transparante tarieven en zetten alles op papier na het eerste gesprek. Als cliënt kan je bovendien op elk moment een overzicht opvragen van de reeds geleverde prestaties.

Personal touch

De rode draad? Ga niet over een nacht ijs en kies een advocaat die luistert naar je hele verhaal. Bij een echtscheiding is de persoonlijke aanpak minstens zo belangrijk als de juridische dimensie op basis van de feiten. Zeker bij ons. We gaan niet automatisch voor de meest vanzelfsprekende oplossing, maar brengen alle mogelijkheden en scenario’s in kaart: worst, best én realistic case. We nemen uitgebreid de tijd om je te leren kennen. En staan je vervolgens bij in elke stap van het proces. Op kantoor én in de rechtbank. Correct, open en eerlijk. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Altijd met jouw persoonlijke belang als uitgangspunt.

Denk je aan scheiden? En zoek je een advocaat die écht naar je luistert en alle feiten op een rijtje zet? Iemand met vakkennis en oog voor de persoon achter het verhaal? Aarzel dan niet en neem contact op met Feitelijk Advocaten. Wij staan je graag bij met het juiste advies.

Ga zeker ook door onze andere blogs over familierecht.

Ons team

Ontmoet de schakels waar we op bouwen. 

Rechtsdomeinen

Ontdek in welke rechtsdomeinen we actief zijn.