Tweede kans: sleutelen aan een verhit scheidingsdossier “Meester Vlaminck hield me met beide voeten op de grond ”   

Tijdens een (v)echtscheiding lijkt het alsof je in een emotionele rollercoaster stapt. Kinderen die — vaak onbedoeld — als een stuiterbal tussen woningen en ouders bewegen, wegen extra zwaar. Vicky hoorde via aan vriendin van de warme aanpak van advocate Caroline Vlaminck toen ze nog in Sint-Niklaas woonde. In 2018 ondertekende ze opgelucht de scheidingspapieren mét co-ouderschap. En toch trok ze recent opnieuw aan de toga van meester Vlaminck.

Het vonnis uit 2018 kon evengoed in de prullenmand: Vicky’s ex-partner hield zich totaal niet aan de regelingen die nochtans mét akkoord van beide partijen zwart-op-wit het vonnis haalden. “De weekendregeling rond de opvang van onze zoon draaide in de soep en mijn ex-partner weigerde het afgesproken onderhoudsgeld te betalen. Alle even weekenden waren voor mij, de oneven weekenden voor hem. Ik wuifde zijn excuses vaak weg omdat ik onze zoon wilde sparen, maar de situatie werd onhoudbaar.”

De druppel

Na meerdere klachten bij de politie en de doodleuke boodschap dat haar ex-man geen toestemming zou geven voor de vakantie die Vicky met haar zoon plande afgelopen zomer, liep de emmer over. “Ik liet het dossier opnieuw openen bij meester Vlaminck. Zij wist waar we in 2018 zo hard voor hadden gevochten. Ik was erg blij om opnieuw met haar samen te werken, zo moest ik mijn verhaal niet helemaal opnieuw doen.”

Realistisch advies

Meester Caroline Vlaminck hield Vicky in dat proces met twee voeten op de grond. “Ik wilde onmiddellijk voor het exclusieve ouderlijk gezag gaan. Ik wilde mijn kind beschermen en liep over van emoties. Heel eerlijk? Ik was het beu om bij elk klein dispuut richting politiekantoor te hollen. Maar na een nuchter gesprek met meester Vlaminck zag ik dat die piste misschien niet de allerbeste voor mijn zoon was. Nu is hij negen jaar, maar wat als hij ouder is? Ik kan niet alleen instaan voor de volledige opvoeding. Ik had die wake-upcall duidelijk nodig.” Vicky en haar advocaat waagden wel een poging tot exclusief ouderlijk gezag, maar de rechter zag er — zoals verwacht — geen goed vonnis in. Daarom keerden ze terug op hun stappen en besloten ze om het vonnis uit 2018 deels te herschrijven. “We voegden dingen toe in het voordeel van mijn zoon”, vertelt Vicky.

Steun en toeverlaat

Na een emotioneel proces pakte het goed uit voor Vicky. “Gelukkig konden we op vakantie vertrekken. En mijn ex-partner keurde de nieuwe verblijfs- en onderhoudsbijdrageregeling toe. Na enkele slapeloze nachten, ben ik heel tevreden over hoe mijn zaak is verlopen. Ik kon meester Vlaminck altijd bereiken bij nieuwe ontwikkelingen. Zelfs wanneer ik het emotioneel zwaar had, hing ze aan de lijn om mij te kalmeren.” Die persoonlijke aanpak is volgens Vicky een van de sterke troeven van haar advocaat. “Ik had echt iemand nodig die mij serieus nam en luisterde naar mijn verhaal. Om dan in zo’n momenten steun te krijgen van een advocaat met het hart op de juiste plek én de wil om samen met mij te vechten, is van onschatbare waarde.”

Verwikkeld in een hevige (v)echtscheiding? Bij Caroline Vlaminck van Feitelijk Advocaten houdt het belang van je kinderen altijd in het achterhoofd. Contacteer ons gerust om je zaak persoonlijk te bekijken.

Ons team

Ontmoet de schakels waar we op bouwen. 

Rechtsdomeinen

Ontdek in welke rechtsdomeinen we actief zijn.